Το Πpώτο Mεγάλο «Θαύμα» Της Eπιστήμης: Το Φάρμακο-Οpόσημο Που Εξαφάvισε Τον Καρκίvο Tελικού Σταδiου

0
91

Το Πpώτο Mεγάλο «Θαύμα» Της Eπιστήμης: Το Φάρμακο-Οpόσημο Που Εξαφάvισε Τον Καρκίvο Tελικού Σταδiου

Γράφτηκε ιστορία- Το φάρμακο-ορόσημο.

Μια ιστορική μέρα που θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια. Μια νέα θεραπεία για τον καρκίνο μπορεί να εξαφανίσει τους όγκους σε ασθενείς, που πάσχουν από καρκίνο σε τελικό στάδιο…

Γράφτηκε ιστορία- Το φάρμακο-ορόσημο.

Μια ιστορική μέρα που θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Ερwτικές Προβλέψεις Της Τρίτης: Συvάντηση Με Παλιά Aγάπη «Ξεκιvά» ΝΕΑ Πορεiα Για 4 Ζώδια

Μια νέα θεραπεία για τον καρκίνο μπορεί να εξαφανίσει τους όγκους σε ασθενείς, που πάσχουν από καρκίνο στο κεφάλι ή τον λαιμό σε τελικό στάδιο, σύμφωνα με επιστήμονες.

Στη θεραπεία για τον καρκίνο, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα κοκτέιλ φαρμάκων ανοσοθεραπείας, που βοηθά το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών να σκοτώσει τα δικά του καρκινικά κύτταρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Έμειvε «Kόκκαλο» Η Κατερίvα Καινούpγιου: Ανακοιvώθηκε Η Εγκυμοσύνη Στον Αέpα Του ALPHA (Pic)

Η δοκιμαστική θεραπεία έχει ενθαρρυντικά σημάδια «επιβίωσης», σύμφωνα με ερευνητές

του Ινστιτούτου Ερευνών για τον Καρκίνο (ICR), στο Λονδίνο και του ιδρύματος του Εθνικού Συστήματος Υγείας, Royal Marsden.

Ένας ασθενής, ο οποίος αναμενόταν να πεθάνει πριν από τέσσερα χρόνια, είπε στον Guardian για την «εκπληκτική» στιγμή που τον κάλεσαν οι γιατροί, εβδομάδες μετά την έναρξη της θεραπείας για να του ανακοινώσουν ότι ο όγκος του είχε «εξαφανιστεί τελείως». Ο 77χρονος πλέον δεν έχει καρκινικές ενδείξεις και πέρασε την περασμένη εβδομάδα σε κρουαζιέρα με τη σύζυγό του!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Φτάvουν Mέγαλες ‘Ταpαχές’ Γι’ Aυτά Τα 5 Ζώδια: Το Τετράγωvο Σελήvης-Αvάδρομου Eρμή Φέρvει «Pήξεις» & Xωρισμoύς

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο συνδυασμός των φαρμάκων nivolumab και ipilimumab οδήγησε σε μείωση του μεγέθους των όγκων σε ασθενείς, που βρίσκονται σε τελικό στάδιο καρκίνου στο κεφάλι και στον λαιμό (φάρυγγα και λάρυγγα). Σε ορισμένους ασθενείς δε, ο καρκίνος εξαφανίστηκε εντελώς.

Ο συνδυασμός των δύο φαρμάκων ανοσοθεραπείας θα μπορούσε να αποδειχθεί ένα

αποτελεσματικό νέο όπλο απέναντι σε διάφορες μορφές προχωρημένου καρκίνου, πιστεύουν οι ειδικοί.

Λιγότερες παρενέργειες από την χημειοθεραπεία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Η Άvτα Λεούση MAΣ Πρoειδoπoιεί: Το Ερwτικό Παpελθόν «Επιστpέφει» Στο Παρόv Για 5 Ζώδια

Τα αποτελέσματα από άλλες δοκιμές του συνδυασμού φαρμάκων είχαν προηγουμένως δείξει παρόμοια οφέλη για ασθενείς με καρκίνο των νεφρών, του δέρματος και του εντέρου σε τελικό στάδιο. Εκτός από την αύξηση των πιθανοτήτων επιβίωσης των ασθενών, η ανοσοθεραπεία προκάλεσε επίσης πολύ λιγότερες παρενέργειες σε σύγκριση με τη συχνά εξαντλητική φύση της «ακραίας» χημειοθεραπείας, η οποία είναι η τυπική θεραπεία που προσφέρεται σε πολλούς ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο, όπως είπαν οι επιστήμονες.

Τα αποτελέσματα από τη δοκιμή της φάσης 3, όπου συμμετείχαν σχεδόν 1.000 ασθενείς με καρκίνο στο κεφάλι και τον λαιμό, είναι πρώιμα και δεν είναι στατιστικά σημαντικά, αλλά εξακολουθούν να είναι «κλινικά σημαντικά», με ορισμένους ασθενείς να ζουν μήνες ή και χρόνια περισσότερα από το αναμενόμενο ενώ εμφάνισαν λιγότερες παρενέργειες… πηγη

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ ...