Θα σας Ξετρελάνει !! Πανεύκολη Σοκολατόπιτα ΜΟΝΟ με 5 ευρώ!
Μην χάσετε αυτήν την συνταγή…Μια υπέροχη σοκολατόπιτα σε ελάχιστο χρόνο.
Είναι κι αυτές οι μέρες που μας πιάνει μια λιγούρα για γλυκό και δεν έχουμε τίποτα στο σπίτι. Πρόκειται για ένα από τα πολύ αγαπημένα γλυκά των παιδιών, που είναι πολύ εύκολο να φτιαχτεί.
Δεν θα προλάβετε να την σερβίρετε……..
Υλικά
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:> Χωρισμός-β0μβα στη showbiz!! Πάγωσε η Τσιμτσιλή! Αποκάλυψε on camera: «Είμαι καλά. Έχω χωρίσει με τον…»
2 αυγά
100 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
100 ml ελαιόλαδο
50 γρ. μαλακό αλεύρι λίγο επιπλέον (για το αλεύρωμα της φόρμας)
5 γρ. μπέικιν πάουντερ
30 γρ. κουβερτούρα υγείας (περιεκτικότητα σε κακάο: 53%-55%), χοντροκομμένη
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:> Η Εικόνα-S0κ της Μενεγάκη που Πάγωσε το Διαδίκτυο!! Το Κενό στα Μαλλιά που θέλησε να κρύψει
Για το γλάσο:
125 ml πλήρες φρέσκο γάλα
125 γρ. κουβερτούρα υγείας (περιεκτικότητα σε κακάο: 53%-55%), ψιλοκομμένη
Εκτέλεση:
1). Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το λάδι και τα χτυπάμε καλά σε μέτρια ταχύτητα (για 7-8 λεπτά).Σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα ρίχνοντας σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:> Του Εστειλε η Γυναίκα του Αυτή την φωτό!! Μόλις πρόσεξε AYTO την Χώρισε αμέσως…
2). Σε μπεν μαρί (μεταλλικό μπολ εφαρμοσμένο σε κατσαρόλα με νερό που βράζει) λιώνουμε την κουβερτούρα. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μείγμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τη σπάτουλα.
3). Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα).Αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.Ψήνουμε για 30 λεπτά.
4). Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Αποσύρουμε, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:> Η Εικόνα-S0κ της Μενεγάκη που Πάγωσε το Διαδίκτυο!! Το Κενό στα Μαλλιά που θέλησε να κρύψει
5). Τοποθετούμε τη σοκολατόπιτα, αφού την έχουμε αφήσει να κρυώσει για 25-30 λεπτά, πάνω σε μια σχάρα και περιχύνουμε με το μείγμα ώστε να πάει παντού. Αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να κρυώσει ελαφρά και να πήξει, κόβουμε και σερβίρουμε… πηγή