Συναγερμός Μετά Την Tεράστια Αύξηση Κρουσμάτων: Το Μέτρο Που Επιστpέφει ‘ΟΛΟΤΑΧΩΣ’ Για Τους Ανεμβολίαστους

0
2735

Συναγερμός Μετά Την Tεράστια Αύξηση Κρουσμάτων: Το Μέτρο Που Επιστpέφει ‘ΟΛΟΤΑΧΩΣ’ Για Τους Ανεμβολίαστους

Συναγερμός μετά την έκρηξη κρουσμάτων.

Σε ανοδική τροχιά κινείται η πανδημία του κορωνοϊού. Οι επιδημιολικοί δείκτες παρουσιάζουν σημαντική αύξηση και υπολογίζεται πως μεγάλος αριθμός πολιτών που νοσούν δεν υποβάλλονται σε…

Συναγερμός μετά την έκρηξη κρουσμάτων.

Σε ανοδική τροχιά κινείται η πανδημία του κορωνοϊού.

Οι επιδημιολικοί δείκτες παρουσιάζουν σημαντική αύξηση και υπολογίζεται πως μεγάλος αριθμός πολιτών που νοσούν δεν υποβάλλονται σε rapid test και κάνουν μόνο self το οποίο δεν δηλώνεται.

Η κυβέρνηση γνωρίζει καλά πως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές το πρόβλημα θα είναι ακόμα πιο έντονο, γι’ αυτό και έχει ήδη στο τραπέζι την επιστροφή ενός μέτρου αυστηρά και μόνο για τους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ, ο επταήμερος κινούμενος μέσος όρος των κρουσμάτων διαμορφώνεται στα 7.065 (+3.158), των επαναλοιμώξεων στις 1.046 (+538), της θετικότητας στο 7,90% (+2,76%) και των εισαγωγών στις 135 (+39). Πτωτικοί παραμένουν, ωστόσο, οι «σκληροί» δείκτες, με τους διασωληνωμένους να διαμορφώνονται στους 101 (-11) και τους θανάτους στους 11 (-2).

Σημαντική αύξηση καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες στις εισαγωγές ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία, οι οποίες από 87 κατά μέσο όρο στις 30 Μαΐου έχουν πλέον ανέλθει στις 135, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 55%.

Tα μέτρα που επιστρέφουν

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, σημαντικός είναι ο ρόλος της άρσης των περιοριστικών μέτρων, και κυρίως της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, η οποία αφήνει πλέον το αποτύπωμά της στα επιδημιολογικά δεδομένα.

Αν κινδυνεύσει να πιεστεί το ΕΣΥ, δεν αποκλείεται να δούμε επιστροφή των περιοριστικών μέτρων, τα οποία όμως θα αφορούν τους ανεμβολίαστους και δεν θα είναι οριζόντια.

Το πιθανότερο σενάριο θέλει το rapid test για την είσοδο των ανεμβολίαστων σε κλειστούς χώρους. Δηλαδή θα επιστρέψει το COVID Pass για όσους επέλεξαν να μην εμβολιαστούν… πηγη

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ ...