Η Νύχτα Aπόψε θα Eίναι Πολύ περίεργη!! Δείτε ΤΙ θα Συμβεί σε Λίγες ώρες

0
655

Η Νύχτα Aπόψε θα Eίναι Πολύ περίεργη!! Δείτε ΤΙ θα Συμβεί σε Λίγες ώρες

Πραγματικά απίστευτο – Δείτε φωτό και βίντεο που ακολουθούν…

Τι είναι αυτό που θα συμβεί την αποψινή νύχτα? Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, το αποψινό βράδυ δεν θα προσφέρεται μόνο για έξοδο αλλά και για ρομαντζάδα, αφού το θέαμα θα είναι σπάνιο και…άκρως φλογερό….

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών,

η υπέρλαμπρη πανσέληνος θα χάνει σιγά σιγά τη λαμπρότητά της και θα σκιάζεται, αφού θα μπαίνει μέσα στη σκιά της Γης από τις 21:24 έως τις 22:30. Μετά τις 22:30 ο Σεληνιακός δίσκος θα αλλάζει χρώμα σε κίτρινο-χαλκοπορφυρό και μέχρι τις 23:22 το χρώμα της Σελήνης θα μετατραπεί σε βαθύ κόκκινο-μπορντό.

Έτσι, λοιπόν, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τη «ματωμένη Σελήνη», όπως έχει επικρατήσει να αποκαλείται λόγω του κόκκινου χρώματός της, ή – πεζά κατά τους αστρονόμους – μια ολοκληρωτική σεληνιακή έκλειψη.

Δείτε Live την μεγαλύτερη ολική έκλειψη σελήνης του 21ου αιώνα

Όπως ενημέρωσε η NASA, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε διάρκεια ολική έκλειψη του 21ου αιώνα που θα διαρκέσει έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Το βαθυκόκκινο χρώμα που θα πάρει κάποια στιγμή οφείλεται

στη σκιά της Γης που μπλοκάρει το φως του ήλιου.

Το σπάνιο αυτό φαινόμενο θα είναι ορατό σχεδόν σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο, την Ασία, την Αυστραλία, την Αφρική και κάποια μέρη της Λατινικής Αμερικής.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η έκλειψη θα ξεκινήσει στις 21:24 ενώ μετά τις 22:30 ο σεληνιακός δίσκος θα αλλάζει σταδιακά χρώμα σε ένα βαθύ κόκκινο.

Σημειώνεται, ότι το Αστεροσκοπείο της Πεντέλης θα είναι ανοικτό για το κοινό, με είσοδο ελεύθερη από τις 20.00 για την παρατήρηση του φαινομένου… Πηγή: cnn.gr

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ ...