Κυριακές ΧΩPΙΣ Αυτοκίνητο: Τα 3 NEA «Σκληρά» Μέτρα, Που Έρχοvται Στην Χώρα Για Την Εξοικονόμηση Eνέργειας

0
5082

Κυριακές ΧΩPΙΣ Αυτοκίνητο: Τα 3 NEA «Σκληρά» Μέτρα, Που Έρχοvται Στην Χώρα Για Την Εξοικονόμηση Eνέργειας

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει.

Νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τα οποία μάλλον… δεν θα αρέσουν καθόλου στους πολίτες. Αυτή τη φορά, τα νέα μέτρα θα στοχεύουν στο νέο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας…

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει.

Θα στοχεύουν στο νέο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας.

Νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τα οποία μάλλον… δεν θα αρέσουν καθόλου στους πολίτες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Άση Μπήλιου Για Τρίγωvο Αφροδίτης-Πλoύτωνα! Kαρμικές «Συναvτήσεις» & Ξαφνικές Επαvασυνδέσεις Για 5 Ζώδια

Αυτή τη φορά, τα νέα μέτρα θα στοχεύουν στο νέο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας, το οποίο έρχεται για να αναστατώσει την καθημερινότητά όλων μας.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει στενέψει τα ενεργειακά περιθώρια σε όλη την Ευρώπη και πλέον η λήψη μέτρων θεωρείται μονόδρομος. Ισπανία και Ιταλία έδειξαν το δρόμο και στην Ελλάδα η οποία αναμένται να ακολουθήσει τις προσεχείς μέρες.

Θα ανακοινωθούν σύντομα από τον πρωθυπουργό.

Μετά την προαναγγελία από τον πρωθυπουργό πως σύντομα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει εθνικό σχέδιο για εξοικονόμηση ενέργειας, οι πρώτες πληροφορίες άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ανάμεσα στα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι ο «κόφτης» στα κλιματιστικά στο Δημόσιο. Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ήταν σαφής:

«Με τους αρμόδιους υπουργούς Θεόδωρο Σκυλακάκη και Μάκη Βορίδη σχεδιάζουμε μια σειρά μέτρων και δράσεων για να μπορέσει το δημόσιο να εξοικονομήσει ενέργεια.

Επειδή πέρυσι με τον καύσωνα είχαμε φτάσει σε ρεκόρ ζήτησης, το κλιματιστικό

αν το ορίσουμε στους 26 βαθμούς πετυχαίνουμε το καλύτερο αποτέλεσμα σε ό, τι αφορά στην ποιότητα του αέρα και την εξοικονόμηση ενέργειας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το ελληνικό σχέδιο, όπως άφησε να εννοηθεί ο πρωθυπουργός στη συνάντηση με την ΠτΔ, θα έχει ως «μπούσουλα» το ισπανικό μοντέλο, το οποίο εκτός από ανώτατο όριο θερμοκρασίας για τη λειτουργία των κλιματιστικών το καλοκαίρι και τον χειμώνα στα δημόσια κτίρια, περιλαμβάνει και τηλεργασία για τους δημοσίους υπαλλήλους τρεις φορές την εβδομάδα.

Ο δεκάλογος του ΙΕΑ, που έχει στα χέρια της προς αξιοποίηση και η Ελλάδα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τηλεργασία τρεις φορές την εβδομάδα, κίνητρα για τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς (μείωση τιμής εισιτηρίων), εναλλάξ κυκλοφορία των οχημάτων στις μεγάλες πόλεις, ενθάρρυνση της κοινής χρήσης αυτοκινήτων από περισσότερα άτομα, μείωση των ορίων ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους, πόλεις και χωριά χωρίς αυτοκίνητο την Κυριακή, χρήση σιδηροδρόμων αντί αεροπλάνων… πηγή

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ ...