Ο Κύβος Eρρiφθη: Αυτά Eίναι Τα 4 ΝΕΑ Μέτρα, Που Παίρvει Η Kυβέρνηση Για Να Βγει Ενεργειακά Ο Χειμώνας

0
1711

Ο Κύβος Eρρiφθη: Αυτά Eίναι Τα 4 ΝΕΑ Μέτρα, Που Παίρvει Η Kυβέρνηση Για Να Βγει Ενεργειακά Ο Χειμώνας

Αναμένεται πολύ δύσκολος χειμώνας.

Έρχονται νέα μέτρα. Για τα πιο ακραία σενάρια έχει προετοιμάσει η κυβέρνηση τους πολίτες εν όψει τεράστιας ενεργειακής κρίσης που απαιτεί εξοικονόμηση ενέργειας με κάθε κόστος. Τι θα ισχύσει, όμως…

Αναμένεται πολύ δύσκολος χειμώνας.

Σε εφαρμογή θα τεθεί το σχέδιο της κυβέρνησης.

Για τα πιο ακραία σενάρια έχει προετοιμάσει η κυβέρνηση τους πολίτες εν όψει τεράστιας ενεργειακής κρίσης που απαιτεί εξοικονόμηση ενέργειας με κάθε κόστος. Τι θα ισχύσει, όμως, τελικά τον χειμώνα που μας έρχεται;

Η εξοικονόμηση ενέργειας εν όψει ενός πολύ δύσκολου χειμώνα είναι απαραίτητη.

Σε εφαρμογή αναμένεται να τεθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για την εξοικονόμηση ενέργειας ενώ η χώρα βρίσκεται εν μέσω καλοκαιριού.

Η εξοικονόμηση ενέργειας, εν όψει ενός πολύ δύσκολου χειμώνα, είναι απαραίτητη

και μάλιστα η κυβέρνηση προχωρά σε μια προσπάθεια να πει στους Δήμους και στις Περιφέρειες να «κλείσουν τους διακόπτες».

Το σχέδιο για την ενέργεια, εκτός από τον γνωστό «θερμοστάτη» στα δημόσια κτίρια και υπηρεσίες, προβλέπει τα εξής:

Εκτός λειτουργίας το 10% του οδοφωτισμού, οι δήμοι και οι περιφέρειες καλούνται να «ξεβιδώνουν» μία στις δέκα λάμπες
Συσκότιση ιστορικών μνημείων και μουσείων μετά τα ξημερώματα
Μείωση του καλλωπιστικού φωτισμού στους δήμους
Ήδη στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους εκπονούν σχέδια εξοικονόμησης ενέργειας, όπως ο προσαρμοστικός φωτισμός της Ολυμπίας Οδού.

Διακοπές ρεύματος;

Δεν είναι λίγα τα σενάρια για τις διακοπές ρεύματος στα σπίτια, εκ περιτροπή, όμως πόσο πιθανό είναι αυτό το σενάριο; Ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, έχει ξεκαθαρίσει ότι αυτό θα είναι ένα ύστατο μέτρο χωρίς να το αποκλείει. Παράλληλα απαντώντας σε ερώτηση στο mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έβαλε «φρένο» στα σχετικά σενάρια περί διακοπών ρεύματος.

«Έρχονται δύσκολες ημέρες στην Ευρώπη λόγω της ενεργειακής κρίσης»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τόνισε επίσης πως η Ευρώπη διανύει δύσκολη περίοδο λόγω της ενεργειακής κρίσης. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως οι τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τις ροές του φυσικού αερίου από τη Ρωσία προμηνύουν δύσκολες ημέρες. «Οι επιπτώσεις δεν θα αφήσουν καμία χώρα ανέγγιχτη», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Ακόμη, τόνισε πως η Ελλάδα έχει προετοιμαστεί για τα πιο ακραία σενάρια, ενώ διαβεβαίωσε ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ενδεχόμενο υποχρεωτικών διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά… πηγη

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ ...