Έχoυμε Πλέoν Νικητή: Μη Αvαστρέψιμο Το Απoτέλεσμα Των Aμερικαvικών Eκλογών

0
150

Έχoυμε Πλέoν Νικητή: Μη Αvαστρέψιμο Το Απoτέλεσμα Των Aμερικαvικών Eκλογών

Πάνω από 85 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει.

Έχουμε πλέον νικητή- Μάλιστα, πολλοί θεωρούν ότι το ποσοστό συμμετοχής θα ξεπεράσει ακόμη και το 61,5%, που είχε σημειωθεί στην πρώτη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα. Επί της ουσίας ο αριθμός των ψήφων που έχει…

Πάνω από 85 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει.

Η επίσημη ημερομηνία διεξαγωγής των αμερικανικών εκλογών είναι σήμερα Τρίτη, 3 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, φαίνεται πως το αποτέλεσμά τους έχει ήδη κριθεί και οι πολίτες έχουν εκλέξει τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, με τις πιθανότητες να λένε ότι αυτός θα είναι ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν, ο οποίος επικρατεί –σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία- του Ρεπουμπλικάνου –και νυν προέδρου- Ντόναλντ Τραμπ.

Φυσικά κανένα από τα δύο στρατόπεδα δεν σπεύδει να προεξοφλήσει τη νίκη ή την ήττα του και άπαντες περιμένουν τα αποτελέσματα, με μία υποσημείωση. Ήδη περίπου 82 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ψηφίσει πριν την επίσημη ημερομηνία προσφυγής στις κάλπες, εκμεταλλευόμενοι την δυνατότητα για εξ αποστάσεως εκπλήρωση του εκλογικού δικαιώματός τους.

Από την μία ο φόβος του κορωνοϊού και από την άλλη η πρωτοφανής για τις ΗΠΑ

προσπάθεια να πειστεί αυτή την φορά η κοινή γνώμη για την σοβαρότητα και την σημασία αυτών των εκλογών, οδήγησαν σε μια μαζική συστράτευση που οι αναλυτές προεξοφλούν ότι θα βγάλει μεγάλους κερδισμένους τους Δημοκρατικούς.

Μάλιστα θεωρούν ότι το ποσοστό συμμετοχής θα ξεπεράσει ακόμη και το 61,5%, που είχε σημειωθεί στην πρώτη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα. Επί της ουσίας ο αριθμός των ψήφων που έχει ήδη μπει στο σύστημα πριν την επίσημη ημερομηνία των εκλογών είναι τόσο μεγάλος που έχει εν πολλοίς καθορίσει και τον τελικό νικητή, τον οποίο ασφαλώς ουδείς γνωρίζει ακόμα.

Μόνο εικασίες και προγνωστικά μπορούν να γίνουν αυτή τη στιγμή

με την πλειονότητα των αναλυτών να βλέπει Τζο Μπάιντεν, με δυο αστερίσκους όμως.

Πολλοί σπεύδουν να θυμίσουν την βεβαιότητα αναλυτών και δημοσκόπων για επικράτηση της Χίλαρι Κλίντον, παρατηρώντας πολλές ομοιότητες με την τωρινή αναμέτρηση. Θεωρούν ότι ο Τραμπ μπορεί με τη ρητορική του να πάρει με το μέρος του το κίνημα των ψεκασμένων που θεωρούν τον κορωνοϊό μια παγκόσμια συνωμοσία και να κάνει την έκπληξη.

Ο δεύτερος αστερίσκος έχει να κάνει με την πρόβλεψη του μοντέλου του Φίλιπ Τζάκουαρτ, καθηγητή Leadership and Organisational Behaviour στο Πανεπιστήμιο Emlyon της Γαλλίας και του Τζον Αντονάκις, που έχει προβλέψει με επιτυχία τον νικητή στις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις των αμερικανικών εκλογών.

Το συγκεκριμένο μοντέλο λοιπόν βλέπει τελικό τελική τον Ντόναλντ Τραμπ και προεξοφλεί την δεύτερη θητεία του. Αν θα δικαιωθεί ή όχι θα το γνωρίζουμε σε λίγες ώρες…πηγή

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ ...