Ο Άκης Πετρετζίκης Μας ‘ΔΙΝΕΙ’ Το Μυστικό Του: Η Πιο «ΤΕΛΕΙΑ» Συvταγή Για Μελομακάρονα (Ρics)

0
1490

Ο Άκης Πετρετζίκης Μας ‘ΔΙΝΕΙ’ Το Μυστικό Του: Η Πιο «ΤΕΛΕΙΑ» Συvταγή Για Μελομακάρονα (Ρics)

Θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και φυσικά τα λατρεμένα όλων μελομακάρονα, έχουν την τιμητική τους! Αυτή η συνταγή του Ακη Πετρετζίκη για αφράτα και σούπερ γευστικά μελομακάρονα…

Αυτή είναι η συνταγή του Ακη Πετρετζίκη για αφράτα και σούπερ γευστικά

μελομακάρονα, είναι η πιο δημοφιλής και αν τη δοκιμάσετε σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και φυσικά τα λατρεμένα όλων μελομακάρονα, έχουν την τιμητική τους! Αυτή η συνταγή του Ακη Πετρετζίκη για αφράτα και σούπερ γευστικά μελομακάρονα, είναι η πιο δημοφιλής και αν τη δοκιμάσετε σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει.

Τα μελομακάρονα του Ακη Πετρετζίκη- Υλικά

Για το σιρόπι

500 γρ. νερό
800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. μέλι
3 στικ κανέλα
3 γαρίφαλα
1 πορτοκάλι, κομμένο στη μέση

Μείγμα 1

400 γρ. χυμό πορτοκαλιού
400 γρ. σπορέλαιο
180 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
2-3 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια

Μείγμα 2

1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
200 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό

Για το σερβίρισμα

μέλι
καρύδια

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, εκτός απο το μέλι, να βράσουν.
Σημειώστε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε το σιρόπι 3-4 ώρες πριν αρχίσουμε να φτιάχνουμε τα μελομακάρονα για να προλάβει να έχει κρυώσει όταν βγουν τα μελομακάρονά μας από τον φούρνο.
Μόλις το σιρόπι πάρει μία βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Για τα μελομακάρονα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
Βάζουμε στη συνέχεια όλα τα υλικά του μείγματος 1 σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα καλό σύρμα.
Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά του μείγματος 2.
Προσθέτουμε το μείγμα με τα υγρά συστατικά στο μείγμα με τα στερεά και ανακατεύουμε πολύ απαλά με τα χέρια, για πολύ λίγο (το πολύ για 10 δευτερόλεπτα) για να μην κόψει το μείγμα.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε ομοιόμορφο σχήμα (3-4 εκ. διάμετρο, 30 γρ. το κάθε ένα) και ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Μόλις είναι έτοιμα, ρίχνουμε τα καυτά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 10-15 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με μέλι και καρύδια…

Δείτε αναλυτικά την συνταγή στο παρακάτω βίντεο:




Διαβάστε τη συνέχεια εδώ ...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.