Τα Πpώτα Mέτρα Στην Ελλάδα: Aυτές Είναι οι 5 Ώρες Στην Hμέρα Που Θα «ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ» Υπoχρεωτικά Το Pεύμα

0
2035

Τα Πpώτα Mέτρα Στην Ελλάδα: Aυτές Είναι οι 5 Ώρες Στην Hμέρα Που Θα «ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ» Υπoχρεωτικά Το Pεύμα

Από εδώ και πέρα όλα θα λειτουργούν με πρόγραμμα.

Τι σχεδιάζει η Ελλάδα για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται; Ο χειμώνας στην Ευρώπη αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολος εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης με την Κομισιόν να προτείνει έκτακτα μέτρα…

Από εδώ και πέρα όλα θα λειτουργούν με πρόγραμμα.

Τι σχεδιάζει η Ελλάδα για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται;

Ο χειμώνας στην Ευρώπη αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολος εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης με την Κομισιόν να προτείνει έκτακτα μέτρα που αφορούν τη μείωση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Κομισιόν προτείνει την υποχρέωση μείωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας κατά τουλάχιστον 5% κατά τη διάρκεια επιλεγμένων ωρών αιχμής με τις υψηλότερες τιμές.

Τα κράτη μέλη θα πρέπει να προσδιορίσουν το 10% των ωρών

με την υψηλότερη αναμενόμενη τιμή και να μειώσουν τη ζήτηση κατά τις ώρες αιχμής.

Η Επιτροπή προτείνει επίσης στα κράτη μέλη να επιδιώξουν τη μείωση της συνολικής ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας κατά τουλάχιστον 10 % έως τις 31 Μαρτίου 2023.

Το ελληνικό σχέδιο για την υποχρεωτική μείωση της ηλεκτρικής ενέργειας κατά 5% τις ώρες αιχμής θα είναι από τις 13.00 έως 16.00 το μεσημέρι και από τις 20.00 έως 22.00 το βράδυ, όπως προβλέπει η πρόταση της Κομισιόν.

Το πρόγραμμα της κυβέρνησης για τον δύσκολο ενεργειακά χειμώνα αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ, παρουσιάζοντάς μας τις δυο φάσεις μέσα στην ημέρα κατά τις οποίες θα μειώνεται η κατανάλωση του ρεύματος.

Όπως μετέδωσε το κανάλι του Φαλήρου, το ελληνικό σχέδιο στοχεύει στην υποχρεωτική μείωση της ηλεκτρικής ενέργειας κατά 5% τις ώρες αιχμής… πηγή 

Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ στο παρακάτω βίντεο:
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ ...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.