Συvαγερμoς από τη Mετεωρολoγική Yπηρεσiα: Eρχεται Κυκλώνας 12 Mποφόρ στην Xώρα

Συvαγερμoς από τη Mετεωρολoγική Yπηρεσiα: Eρχεται Κυκλώνας 12 Mποφόρ στην Xώρα

Δείτε χάρτη ποιες περιοχές θα πλήξει ο Κυκλώνας….

Το βαρομετρικό χαμηλό είναι «πολύ πιθανό» να παρουσιάσει «τροπικά χαρακτηριστικά», που σημαίνει ότι θα φέρει ανέμους έντασης 12 μποφόρ, ισχυρές βροχοπτώσεις και σχηματισμό του αποκαλούμενου «ματιού»…..

Συναγερμός από τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,

η οποία προειδοποιεί για μεγάλη πιθανότητα σχηματισμού βαρομετρικού χαμηλού με χαρακτηριστικά μεσογειακού κυκλώνα στο νότιο τμήμα του Ιονίου πελάγους, την Παρασκευή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> Οι Εpwτικές Προβλέψεις της Tετάρτης!! Ξαφνική Συνάντηση με Παλιο Έpwτα για τα Παρακάτω ζώδια

Το βαρομετρικό χαμηλό είναι «πολύ πιθανό» να παρουσιάσει «τροπικά χαρακτηριστικά», που σημαίνει ότι θα φέρει ανέμους έντασης 12 μποφόρ, ισχυρές βροχοπτώσεις και σχηματισμό του αποκαλούμενου «ματιού».Κυκλώνες τέτοιου τύπου έχει επικρατήσει να ονομάζονται Medicanes, από τη σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricanes, και εμφανίζονται περίπου μία ή δύο φορές τον χρόνο στη Μεσόγειο.

To meteo επισημαίνει πως η προγνωσιμότητα του κυκλώνα είναι «μικρή» ιδιαίτερα εις ό,τι αφορά την τροχιά που θα ακολουθήσει το Σαββατοκύριακο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ> ΕΚΤΑKTO για 19χρovη με την κοκαΐνη: Tραγική Εξέλιξη! Πάγωσαv OΛΟΙ με την Aπόφαση του δικαστή

Το σύστημα αναμένεται πάντως να «εξασθενήσει σημαντικά» καθώς θα πλησιάζει την ηπειρωτική Ελλάδα.Η ένταση των μεσογειακών κυκλώνων είναι πολύ μικρότερη των αντίστοιχων τροπικών κυκλώνων…

πηγή

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ ...
loading…