Συμβαίνει Τώρα: Έξαλλος ο Ερντογάν!! Διέρρευσαν χάρτες με τα σχέδια για «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο για το 2018.

0
920
Ερντογάν, https://pagelife.gr/

Σ υμβαίνει Τώρα: Έξαλλος ο Ερντογάν!! Διέρρευσαν χάρτες με τα σχέδια για «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο για το 2018.

Σε έξαρση η αδιάλλακτη συμπεριφορά του Ταγίπ Ερντογάν, που δείχνει να μην έχει τέλος.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποτελεί έναν «άγνωστο παράγοντα» στην διεθνή πολιτική σκακιέρα, που στο τέλος, όλα δείχνουν, πως κάπου θα ξεσπάσει…

Αυτήν την στιγμή έχει καταφέρει κάτι που δεν παρατηρείται σε καμία άλλη χώρα…

Έχει καταφέρει την Ρωσία να του πουλήσει τους κορυφαίους S-400 αλλά και τις ΗΠΑ για την αγορά του F-35, το stealth μαχητικό αεροσκάφος που αποτελεί την αιχμή του δόρατος της Αεροπορίας των ΗΠΑ αλλά και των περισσοτέρων συμμάχων της.

Από τις αρχές του 2018 έχει εξαπολύσει την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στα εδάφη της Συρίας και στην περιοχή της Αφρίν συγκεκριμένα με το πρόσχημα της «εκδίωξης Κούρδων τρομοκρατών» – οι οποίοι εξοπλίζονται από την Ουάσιγκτον – και έχει προκαλέσει ρήξη στις σχέσεις του με τις περισσότερες ευρωπαϊκές αλλά και δυτικές χώρες και προχωρά ακάθεκτος προς την Μανμπίτζ.

Απ’ την αναθεωρητική του πρακτική δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει όμως το Αιγαίο

και η Ανατολική Μεσόγειος καθώς η Άγκυρα δημοσιοποίησε το ετήσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων όπως αναφέρει και ο Νίκος Μελέτης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:>  Αυτά είναι τα 4 ζευγάρια Zωδίων, που ΔEN πρόκειται να χωρίσουν ποτέ

Mάλιστα ερωτηματικά προκαλούν και οι νέες προκλήσεις με τουρκικά drone στην ελληνική επικράτεια. Δείτε το παρακάτω βίντεο:Σε αυτό προαναγγέλλει την δέσμευση μεγάλων περιοχών του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, ως πεδίων βολής για την πραγματοποίηση ασκήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:> Αισθηματικές προβλέψεις Σαββατοκύριακου!! Απρόσμενη συνάντηση με παλιά αγάπη για τα παρακάτω τα ζώδια

Οι δεσμεύσεις αυτές αποτελούν την κύρια πηγή εντάσεων στο Αιγαίο, καθώς αφορούν

περιοχές στις οποίες η αρμοδιότητα έκδοσης «Αναγγελιών» ανήκει στην Ελλάδα και πολύ συχνά επικαλύπτουν περιοχές που έχει δεσμεύσει για ασκήσεις η ελληνική πλευρά στα διεθνή ύδατα και διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου.

Η Διεύθυνση Ναυτιλίας, Υδρογραφίας και Ωκεανογραφίας του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στην έκδοσή της για το 2018 οριοθετεί και παρουσιάζει χάρτες με τις περιοχές που μονομερώς και αυθαίρετα δεσμεύει και μάλιστα για μεγάλο διάστημα σε διεθνή ύδατα του Αιγαίου και της Μεσογείου, με τρόπο τέτοιο, όμως, ώστε να παραπέμπει σε αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στις συγκεκριμένες περιοχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:> MasterChef: Μάγκυ Ταμπακάκη!! Δείτε για πρώτη φορά τον κούκλο Ιταλό σύζυγό της

Η Τουρκία δεσμεύει και πάλι (χάρτης Α) τέσσερα πεδία βολής στο κέντρο του Αιγαίου

από την Θάσο μέχρι και την Αμοργό, σε μια προσπάθεια να αποκόψει στα δύο το Αιγαίο στη βάση των γνωστών διεκδικήσεων της για επιχειρησιακή διχοτόμηση του αρχιπελάγους στον 25ο μεσημβρινό.

Η δέσμευση των συγκεκριμένων περιοχών και μάλιστα για μεγάλο διάστημα αντίκειται στην διεθνή πρακτική για αποφυγή δέσμευσης μεγάλων περιοχών και για μεγάλο διάστημα ενώ δημιουργεί και σοβαρό πρόβλημα στις θαλάσσιες και αεροπορικές συγκοινωνίες σε μια ιδιαίτερα τουριστική περιοχή, όπως είναι το Αιγαίο.

Η Τουρκία επίσης δεσμεύει για ασκήσεις περιοχές οι οποίες αποκόπτουν, όπως φαίνεται (στον χάρτη Β), την Λέσβο και από Βορρά και από Νότο, ενώ επίσης αποκλείεται και η Χίος μέσω των τουρκικών σχεδιασμών.

Στην Ανατολική Μεσόγειο (χάρτης C) είναι επίσης αποκαλυπτικός των προθέσεων της Τουρκίας ο τρόπος με τον οποίο προαναγγέλλεται η δέσμευση επίσης εκτεταμένων περιοχών οι οποίες λειτουργούν ως «πένσα» γύρω από το Καστελόριζο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:>  Η Ελισάβετ Μουτάφη αποκαλύπτει το μυστικό της: «Έτσι έχασα τα παραπανίσια μου κιλά!»

Αυτές διακόπτουν τη συνέχεια της περιοχής από την Ρόδο μέχρι το Καστελόριζο ενώ με συγκεκριμένο πεδίο βολής επιχειρείται να σταλεί μήνυμα, μια και δεσμεύεται περιοχή στο αρχικό ακόμη τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην Μεσόγειο, Ανατολικά της Καρπάθου, περιοχή όπου η Τουρκία αμφισβητεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και δεν αναγνωρίζει καν την ύπαρξη ελληνικής υφαλοκρηπίδας… Δείτε το βίντεο:

Πηγή

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ ...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.