Πανεύκολη τάρτα μήλου με κανέλα!! Χωρίς ζύμη

Πανεύκολη τάρτα μήλου με κανέλα!! Χωρίς ζύμη

Δεν θα προλάβετε να την σερβίρετε…

.

Η πιο γρήγορη και νόστιμη τάρτα μήλου που δοκιμάσατε.

Είναι το αγαπημένο μου γλυκό, γλιτώνει το πολύ αλεύρι και βούτυρο.

Δεν είναι κέικ, δεν είναι πραγματική τάρτα αφού δεν έχει ζύμη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:> Γιατί βρε Ιωάννα μου? Αλλαγή ΒΟΜΒΑ από την Ιωάννα Τριανταφυλλίδου

Στη γαλλική κουζίνα το αποκαλούν κλαφουτί (clafoutis), ένα όνομα

που δίνουν σε όλες τις παρόμοιες συνταγές με φρούτα, χωρίς ζύμη.

Είναι τόσο εύκολο και τόσο νόστιμο που σίγουρα θα δοκιμάσετε τα επόμενα clafoutis με άλλα φρούτα:


μύρτιλλα, φραμπουάζ, δαμάσκηνα, αχλάδια, βερύκοκα, ό,τι έχουν οι εποχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:> Σπάει ταμεία στα H&M: Η μπλούζα που θα απογειώσει την εμφάνισή σας στις γιορτές!! Στοιχίζει λιγότερο από 15 ευρώ

Υλικά για τάρτα 6 ετόμων

3 μήλα βιολογικά, να μοσχοβολούν
3 αυγά
1 φλυτζάνι αλεύρι
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι γάλα
1 πακετάκι βανίλια
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα


Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Βουτυρώστε ένα ταψάκι
Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε τέταρτα ή σε χοντρές ροδέλες
Βάλτε τα μήλα στο βάθος του ταψιού
Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη με αυγοδάρτη
Χτυπήστε ώσπου να ασπρίσει το μείγμα και να ανεβάσει όγκο
Προσθέστε το αλεύρι, τη βανίλια, το γάλα και το ελαιόλαδο
Ανακατέψτε απαλά, τώρα, το μείγμα
Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι, πάνω από τα μήλα
Ψήστε στο φούρνο για 30 λεπτά..

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:> Αφράτες & Ελαφριές Τηγανίτες γιαουρτιού!! Ζεστές ή Κρύες, Οπως & να τις φας είναι φανταστικές

Όταν βγει από το φούρνο, αφήστε το λίγο να κρυώσει, αναποδογυρίστε το και ρίξτε από πάνω την κανέλα…

loading…