Η καλύτερη συνταγή για βασιλόπιτα: Του Στέλιου Παρλιάρου για να τους εντυπωσιάσετε όλους

βασιλόπιτα, https://pagelife.gr/

Η καλύτερη συνταγή για βασιλόπιτα: Του Στέλιου Παρλιάρου για να τους εντυπωσιάσετε όλους. Μην χάσετε αυτήν την συνταγή… Μια βασιλόπιτα που θα σας βγάλει 100% ασπροπρόσωπες.

Η συνταγή για τη βασιλόπιτα είναι το σημαντικότερο συστατικό της επιτυχίας της.

Ακολουθείστε πιστά τα βήματα της κάθε συνταγής βασιλόπιτας και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Και φυσικά θα εντυπωσιάσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Συνταγή Βασιλόπιτα – Στέλιος Παρλιάρος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:> Η Άση Μπήλιου προειδοποιεί: Επιτέλους φτάνει η μεγάλη αγάπη γι’ αυτά τα ζώδια μέσα στο χειμώνα

Αυτή η συνταγή βασιλόπιτας είναι δική μου επινόηση.

Έχει ιδιαίτερη γεύση, καθώς περιέχει φρούτα ξερά, μουλιασμένα σε κονιάκ και μετά πολτοποιημένα. Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: 1 ώρα, Αναμονή: 1 βράδυ



Υλικά (για 16 μερίδες):

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:> Αυτά τα σημάδια ΔΕΙΧΝΟΥΝ ότι την έχει «ΠΑΤΗΣΕΙ» άγρια μαζί σου

250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
250 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα στο μπλέντερ σε σκόνη (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ θα βρείτε και έτοιμη αμυγδαλόσκονη)
6 μεγάλα αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γρ. σταφίδες ξανθές
100 γρ. δαμάσκηνα ξερά, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένα
100 γρ. σύκα ξερά, ψιλοκομμένα
200 γρ. κονιάκ



Διαδικασία:

Βάζουμε τα ξερά φρούτα (σταφίδες, δαμάσκηνα και σύκα) σε ένα μπολ, τα περιχύνουμε με το κονιάκ και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 1 βράδυ. Την επομένη, τα πολτοποιούμε όλα μαζί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:> Αφράτες & Ελαφριές Τηγανίτες γιαουρτιού!! Ζεστές ή Κρύες, Οπως & να τις φας είναι φανταστικές

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα (ή με το μίξερ χειρός) το βούτυρο, την άχνη και την αμυγδαλόσκονη μέχρι να φουσκώσουν και να σχηματιστεί μια λευκή κρέμα. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε τον πολτό των ξερών φρούτων και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη. Ρίχνουμε σταδιακά και τα αυγά. Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° – 180° C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε για 1 ώρα.

Αν θέλουμε, μπορούμε να γλασάρουμε τη βασιλόπιτα με ένα λευκό γλάσο που θα φτιάξουμε ως εξής:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:> Λίγο μετά τον 8άνατο της γυναίκας του, βρίσκει αυτή τη φωτό της που είχε ξεχάσει κατά λάθος στο κινητό της- Εκεί πάγωσε…

Ανακατεύουμε 200 γρ. ζάχαρη άχνη με 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού και απλώνουμε το παχύρρευστο γλάσο πάνω στη βασιλόπιτα. Διαφορετικά, μπορούμε να πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη…fanpage.gr

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ ...
loading…