Από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο: Πανεύκολα Πεντανόστιμα Μελομακάρονα

Μελομακάρονα, https://pagelife.gr/

Από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο: Πανεύκολα Πεντανόστιμα Μελομακάρονα

Δοκιμάστε την συνταγή και θα μας δοξάζετε…

Τα Μελομακάρονα είναι από τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών.

Άλλες τα φτιάχνουν χωρίς να τα σιροπιάσουν οπότε και είναι σαν κουλουράκια και άλλες τα κάνουν μικρά και στρογγυλά- τα λεγόμενα φοινίκια.

Μιας και πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, βρήκαμε την ευκαιρία να σας δείξουμε μια πολύ εύκολη συνταγή, για πεντανόστιμα Μελομακάρονα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:> Πες μου το Ζώδιο του, να σου ΠΩ πως θα τον Κατακτήσεις με ΔΥΟ λέξεις

Με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας!

Για τα μελομακάρονα:

1 φλ βούτυρο ανάλατο, μαλακωμένο
1 1/2 φλ φυτικό λάδι
1/2 φλ ζάχαρη άχνη
2 μεγάλα πορτοκάλια, χυμός
2 κ.σ. βανίλια



1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. μπέικιν σόδα
6 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλ καρύδια, λεπτοκομένα, για πασπάλισμα
1 κ.γ. κανέλα, για πασπάλισμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:> Αποκάλυψη B0MBA για Survivor 2: Μπαίνει στο Παιχνίδι ο Ανθρωπος που Μισούν οι μισοί έλληνες

Για το σιρόπι:

1 1/2 φλ μέλι
1 1/2 φλ ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλ νερό
1 κ.σ. χυμός λεμονιού


Διαδικασία

Για τα μελομακάρονα:

Χτυπάμε το βούτυρο και το λάδι μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και σταδιακά το χυμό πορτοκάλι.

Προσθέτουμε τη βανίλια, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και 2 φλ αλεύρι και χτυπάμε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:> Ο Σ. Αρναούτογλου Προειδοποιεί: Την Παρασκευή ο Μεσογειακός Κυκλώνας θα χτυπήσει την…

Προσθέτουμε άλλα 2 φλ αλεύρι και κατόπιν το υπόλοιπο. Μπορεί να μη χρειαστεί όλο, προσέχουμε το μείγμα μας να μη σφίξει.

Ζυμώνουμε ελαφρά μέσα στο μπολ.

Παίρνουμε ζύμη σε μέγεθος καρυδιού, πλάθουμε τα μελομακάρονά μας σε μικρά οβάλ και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί.

Ψήνουμε στους 180C για 25 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.

Για το σιρόπι:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά (μέλι, ζάχαρη, νερό, χυμό λεμονιού) και βράζουμε για 5 λεπτά.

Βουτάμε τα μελομακάρονα μέσα σιρόπι και με μία ξύλινη κουτάλα τα γυρίζουμε από κάθε πλευρά για μερικά δευτερόλεπτα και τα τοποθετούμε σε επιφάνεια στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:> «Καλό ταξίδι»: Θρήνος για την Εύη Βατίδου

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια με την κανέλα.

Πασπαλίζουμε τα μελομακάρονά μας με το μείγμα καρύδια – κανέλα και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς…dimitrisskarmoutsos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ