Από τον Άκη Πετρετζίκη: Πανεύκολα Κρουασανάκια Σοκολάτας

Από τον Άκη Πετρετζίκη: Πανεύκολα Κρουασανάκια Σοκολάτας

Μην την χάσετε αυτήν την συνταγή…

Γρήγορα Κρουασανάκια Σοκολάτας που θα σας αφήσουν άφωνους.

Η παρέα για το καφεδάκι μας κι όχι μόνο, θα σας ενθουσιάσει η γεύση τους.

Και σίγουρα θα σας βγάλουν παντού ασπροπρόσωπες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:> Από τον Δημήτρη Σκαρμούρτσο: Η Γρήγορη Μηλόπιτα που θα σας ξετρελάνει

Φτιάξτε τα πανεύκολα και οικονομικά:

Υλικά

Για τη ζύμη

200 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
230 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.



½ κ.γ. αλάτι
λίγο γάλα ή ένα αυγό χτυπημένο με λίγο νερό για το άλειμμα
λίγη καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:> Γιατί βρε Ιωάννα μου? Αλλαγή ΒΟΜΒΑ από την Ιωάννα Τριανταφυλλίδου

Για τη γέμιση

400 γρ. πραλίνα σοκολάτας
100 γρ. φουντούκι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση



Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το τυρί και το βούτυρο για 2-3 λεπτά και όταν αφρατέψουν προσθέτουμε το αλεύρι που το έχουμε αναμείξει με το αλάτι. Το αλεύρι δεν θέλει πολύ χτύπημα. Ίσα ίσα να απορροφηθεί από τη ζύμη. Η ζύμη είναι πάρα πολύ μαλακή.

Φτιάχνουμε με τη ζύμη 3 μπαλάκια, τα κλείνουμε σε μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Μέχρι να κρυώσει το ζυμάρι, ανακατεύουμε τα υλικά για τη γέμιση και αφήνουμε στην άκρη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:> Δώρα Ζέμπερη: Νέα Ομολογία S0Κ του Δολοφόνου της: «Την Σκότωσα και Αμέσως Μετά πήγα για….»

Όταν η ζύμη έχει ξεκουραστεί με τη βοήθεια αρκετού αλευριού ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε ένα περίπου στρογγυλό φύλλο διαμέτρου 40 εκ. Δεν είναι απαραίτητο να είναι εντελώς κυκλικό.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την κάθε πίτα σε 8 φέτες σαν πίτσα.

Στη βάση απο κάθε τριγωνάκι βάζουμε μια κοφτή κ.γ. γέμιση. Κάνουμε μία τομή σε κάθε φετάκι και αλείφουμε την κορυφή με λίγο γάλα. Το κάθε φετάκι το τυλίγουμε ξεκινώντας από την περιφέρειά του για να το κάνουμε σαν ένα μικρό κρουασανάκι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Αλείφουμε με γάλα ή με το αυγό και αν θέλουμε σκορπάμε και λίγη καστανή ζάχαρη από πάνω.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:> Η Άση Μπήλιου μας Προειδοποιεί: Πολύ Δύσκολες Μέρες για Αυτά τα 4 Ζώδια

Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά. Βγάζουμε τα κρουασανάκια γρήγορα από το ταψί γιατί αλλιώς κολλάνε λόγω της ζάχαρης που καραμελώνει. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα άλλα 2 φύλλα…akispetretzikis.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ