Από την Σόφη Τσιώπου !! Η πάστα ταψιού που σας ξετρέλανε τώρα και σοκολατένια!

πάστα, https://pagelife.gr/

Α πό την Σόφη Τσιώπου !! Η πάστα ταψιού που σας ξετρέλανε τώρα και σοκολατένια!

 

Μην χάσετε αυτή την συνταγή…. Μια σοκολατένια πάστα για όλες τις περιστάσεις.

Η πάστα ταψιού που έχει τρελάνει εδώ και ένα μήνα όλο το facebook, τώρα σε εκδοχή σοκολατίνας. Αν η άλλη εκδοχή σας άρεσε, αυτή θα την λατρέψετε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:> 10 τεράστια λάθη που κάνουμε όλοι και βλάπτουν τα μαλλιά μας! Αυτό με το ζεστό νερό είναι χαρακτηριστικό…

Η ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 18 ΠΑΣΤΕΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ



6 αυγά
4 κουτ.σούπας ζάχαρη(κοφτές)
6 κουτ.σούπας αλεύρι
4 κουτ.σούπας κακάο
4 κουτ.σούπας σπορέλαιο
1 βανίλια
2 κ.γ μπέικιν

Για το σιρόπι

2 κούπες ζάχαρη ή (2 και 1/2 κούπες για πιο σιροπάτο παντεσπάνι)
2 κουπες νερό ή (2 και 1/2 κούπες νερό)
1 βανίλια
3 κ.σ κονιάκ
1 κ.γ χυμό λεμονιού ή μια κ.σ γλυκόζη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:> Αποκάλυψη β0μβα Ναταλίας Γερμανού όταν είχε σχέση με τον Παρθένη: «Περίμενα να κοιμηθεί το βράδυ για να…»

-Χτυπάω τα αυγα με τη ζαχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν 3-4 λεπτά.Ρίχνω και τη βανίλια.Προσθέτω το αλεύρι που το έχω κοσκινίσει με το κακάο και το μπέικιν στην πολύ χαμηλή ταχύτητα του μίξερ και τέλος ρίχνω λίγο λιγο και το σπορέλαιο.Αν μπορείτε να κάνετε το ανακάτεμα των στερεών υλικών στο μίγμα των αυγων με σπάτουλα,ακόμα καλύτερα,για να μη χάσουμε πολύ ογκο από το φούσκωμά τους.



Αδειάζω το μίγμα σε ταψί βαθύ βουτυρωμένο 25Χ35 ή 27Χ37 περίπου και ψήνω στους 180 βαθμούς αντιστάσεις 10-12 λεπτά,ή μέχρι να το δοκιμάσω με οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή.Όσο ψήνεται το παντεσπάνι βράζω το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο,κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το κονιάκ(άν βάλω) και τη βανίλια.Περιχύνω με το καυτό σιρόπι,το καυτό γλυκό.Αφήνω να κρυώσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:> Τα Άστρα μίλησαν !! Αυτά τα δύο ζώδια βρίσκουν το μεγάλο έpwτα μέσα στο Φεβρουάριο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

2 κονσέρβες μόρφατ φυτικη σαντιγι(κρύες από το ψυγείο)
1 κουτακι ζαχαρούχο(397-400 γρ.)
1 βανίλια
150γρ.κουβερτουρα λιωμένη και κρύα
1 κ.σ μερέντα(προαιρετικά)

-Χτυπάω τα μορφατ να γίνουν σαντιγι,προσθέτω το ζαχαρουχο τη βανιλια και την σοκολάτα.Αν θέλετε βάλτε και τη Μερέντα!Απλώνω την κρέμα στο κρύο παντεσπανι και βάζω ψυγείο να παγώσει 1 ώρα.



ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

250 γρ.κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
150γρ.γάλα εβαπορέ(αδιάλυτο)
1 κ.σ μέλι ή γλυκόζη

-Βάζω σ’ένα μπολάκι τη σοκολάτα με το γάλα και τα βάζω να λιώσουν στα μικροκύμματα.Προσθετω και το μελι,ανακατεύω και αφήνω να γίνει χλιαρή.Περιχύνω και απλώνω με σπάτουλα τη γκανάζ πάνω από την παγωμένη κρέμα.Ξανά ψυγείο 1-2 ωρίτσες και έτοιμη η πάστα σοκολατίνα!!!
Γαρνίρω με λιωμένη λευκή σοκολάτα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:> Αισθηματικές προβλέψεις της Kυριακής!! Μια απροσδόκητη επανασύνδεση για τα παρακάτω ζώδια

Προτιμήστε αφού παγώσει το γλυκό,πρώτα να το κόψετε σε κομμάτια σκουπίζοντας το μαχαίρι με χαρτί κουζίνας στην κάθε κοψιά και έπειτα να το πασπαλίσετε με ότι θέλετε.Έτσι θα κοπούν τα κομμάτια ομοιόμορφα.Καλή επιτυχία!!!

Η γεύση της μοιάζει με την πάστα »ποντικάκι»!!! πηγή

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ ...
loading…