Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Πανεύκολη Τούρτα με Μερέντα!! Ετοιμη σε 5 λεπτά

0
111
Τούρτα, https://pagelife.gr//

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Πανεύκολη Τούρτα με Μερέντα!! Ετοιμη σε 5 λεπτά

Μην χάσετε αυτήν την συνταγή…

.

Μια Πανεύκολη Τούρτα που θα σας βγάλει παντού ασπροπρόσωπες.

Σας χρειάζονται μόλις 5 λεπτά για να βρεθείτε στον παράδεισο

και να γευτείτε τη θεϊκή τούρτα που έχει γεύση μερέντας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:> ΖΩΔΙΑ ΣHMEPΑ- Τι Λένε τα Zώδια για Σήμερα Παρασκευή 3 / 11

Υλικά Συνταγής

Για το παντεσπάνι βανίλιας

4 μεγάλα αυγά
220 γραμ. ζάχαρη
220 γραμ. μαλακό βούτυρο
220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γλ. μπέικινγκ πάουντερ
1κ.γλ. υγρή βανίλια
1 πρέζα αλάτι



Για την κρέμα πραλίνα

250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γραμ. άχνη ζάχαρη
125 γραμ. κακάο
400 γραμ. πραλίνα
1 κ.γλ. υγρή βανίλια
1 πρέζα αλάτι
150-200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:> Νέος Χωρισμός S0Κ στην ελληνική showbiz!! Τα ΔΙΑΛΥΣΑΝ Ολα Μετά από 5 χρονια Γάμου & 1 παιδάκι

Εκτέλεση

Για την εύκολη τούρτα με γεύση μερέντα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα ή στους 170°C στις αντιστάσεις.



Βουτυρώνουμε 2 φόρμες 20 εκατοστά και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση. Βάζουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Από την ώρα που θα ενωθούν τα υλικά σταματάμε το χτύπημα. Δεν πρέπει να παιδέψουμε πολύ το μείγμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:> H Ηλικία της Πρώτης Γέννας, Δείχνει Μέχρι Πότε Μπορεί να Ζήσει μια γυναίκα

Το μείγμα πρέπει να πέφτει εύκολα από το κουτάλι. Ισομοιράζουμε το μείγμα στα δύο έτοιμα ταψάκια και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 25′ χωρίς να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο.

Όταν ροδίσουν και ξεκολλήσουν γύρω-γύρω από τη φόρμα είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 5-10′ στη φόρμα τους.

Με μαχαίρι ξεκολλάμε γύρω-γύρω από τα τοιχώματα. Αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

Τα κόβουμε στη μέση οριζόντια, δημιουργώντας 4 φέτες παντεσπάνι. Αλείφουμε στρώση κρέμα – πραλίνα κάθε παντεσπάνι και αλείφουμε γύρω γύρω την τούρτα.

Για την κρέμα πραλίνα
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το μαλακό βούτυρο με την άχνη και το κακάο σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε το αλάτι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την πραλίνα και δυναμώνουμε το μίξερ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:> Πανικός στο The Voice: Πασίγνωστος Έλληνας Τραγουδιστής Πήγε στο show! Πέρασε τελικά?

Χτυπάμε για 2′, προσθέτουμε την κρέμα από 150 -200 γρ. (ανάλογα πόσο αραιή ή σφιχτή τη θέλουμε) και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1′ μέχρι να γίνει λεία η κρέμα και να είναι αφράτη… argiro.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.